Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Γλυκό πορτοκάλι

2η Ομάδα: ΖαχαρωτάΌλγα
Γλυκό πορτοκάλι

Υλικά:
  • 4 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ½ κούπας νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • ½ κούπας γλυκόζη.

Εκτέλεση:
Ξύστε ελαφρά τα πορτοκάλια ολοτρόγυρα με λεπτό τρίφτη. Πλύντε τα και βάλτε τα σε νερό που να τα σκεπάζει. Βράστε τα, ώσπου να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές. Προσθέστε πάντα ζεστό νερό κάθε φορά που το αλλάζετε. Ξεπλύντε τα με μπόλικο κρύο νερό και κόψτε τα σε τέταρτα. Κατόπιν κόψτε κάθε τέταρτο σε δύο κομμάτια. Μ΄ένα μαχαίρι κόψτε από την καρδιά το σκληρό μέρος. Βράστε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά και ρίξτε μέσα τα κομμάτια των πορτοκαλιών. Βράστε τα 15 λεπτά και αφήστε τα να σταθούν μέσα στο σιρόπι ως την επόμενη μέρα. Προς το τέλος ρίξτε το χυμό του λεμονιού και τη γλυκόζη. Όταν κρυώσει ελαφρά, βάλτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και σκεπάστε τα. Φύλαξτε το στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου