Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Συνταγή: Μαρμελάδα Λεμόνι

Μαρμελάδα λεμόνι
Υλικά:   
1 κιλό λεμόνια
100 γραμμάρια ζάχαρη
150 ml νερό

Εκτέλεση:   
Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Τα κόβουμε και παίρνουμε μόνο τη σάρκα, απομακρύνοντας τις φλούδες με την ψίχα (το άσπρο μέρος) που μπορεί να έχουν πάνω τους. Αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε τη σάρκα σε πολύ μικρά κομματάκια. Παίρνουμε τις μισές φλούδες και τις βράζουμε για 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε κι απ' αυτές την ψίχα, ώστε να μείνουν όσο γίνεται πιο καθαρές. Τις περνάμε από το μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα λεμόνια και τις φλούδες, τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. (ρίχνουμε σταγόνες από το σιρόπι σε κρύο πιάτο, και αν δεν κυλήσουν, η μαρμελάδα είναι έτοιμη). Τοποθετούμε τη ζεστή ακόμα μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα (μπορούμε να τα αποστειρώσουμε αφήνοντάς τα σε αναμμένο στους 100 βαθμούς φούρνο καλυμμένα με πετσέτα για ένα τέταρτο). Αφού τα κλείσουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ελένη (2η Ομάδα: Ζαχαρωτά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου