Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Μαρμελάδα Φράουλα

Όλγα
Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά:
  • 1 κιλό αγουρωπές γερές φράουλες
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση:
Πλύντε και καθαρίστε τις φράουλες. Στραγγίστε τες και κόψτε τες στη μέση. Αν είναι μεγάλες, κόψτε τες στα τρία. Βάλτε τη ζάχαρη με το νερό και το μισό χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε, ώσπου να διαλυθεί. Δυναμώστε τη φωτιά και βράστε το σιρόπι 5 λεπτά χωρίς να το ανακατέψετε. Ρίξτε μέσα τις μισές φράουλες και βράστε τες 5 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται. Βγάλτε τες με τρυπητή κουτάλα και βάλτες τες να στραγγίσουν σε τρυπητό επάνω σ΄ένα μπολ. Βράστε το σιρόπι, ώσπου να συμπυκνωθεί στον αρχικό του όγκου και ρίξτε μέσα τις υπόλοιπες φράουλες. Βράστε τες 5 λεπτά και αφαιρέστε τες και πάλι με τρυπητή κουτάλα. Βράστε το σιρόπι σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας και όσο περισσέψει από τις φράουλες, ώσπου να δέσει και να τρέχει από το κουτάλι σχηματίζοντας διπλή ή και τριπλή ροή. Στο διάστημα αυτό αφαιρείτε συνέχεια τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Ρίξτε μέσα τις φράουλες και το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και βράστε 5 έως 6 λεπτά ακόμη να δέσει και πάλι το σιρόπι. Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρά και βάλτε την σε αποστειρωμένα βάζα. Σκεπάστε τα, όταν η μαρμελάδα κρυώσει εντελώς και βάλτε τα στο ψυγείο. Έτσι η μαρμελάδα διατηρείται περίπου 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου