Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μαρμελάδα Ροδάκινο

Ραφαέλα:  2η  ομάδα Ζαχαρωτά

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1300 γρ ροδάκινα
  • 900 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ νερό
  • 40 γρ γλυκόζη
  • 1/2 φλυτζανακι χυμο λεμόνι


Πως το κάνουμε:

  1. Αφαιρουμε τις φλουδες και τα κουκουτσια, τα κοβουμε σε κομματια και τα βαζουμε να βρασουν με το νερο στην κατσαρολα, μεχρι να λιωσουν.
  2. Τα στραγγιζουμε καλα, και τα βαζουμε παλι στην κατσαρολα (σε δυνατη φωτια), μαζι με την ζαχαρη, ανακατευοντας συνεχεια, μεχρι να δεσει...
  3. Αφου δεσει, θα βαλουμε την γλυκοζη και τον χυμο απο λεμονι και θα αφησουμε να παρει μια καλη βραση.
  4. Αφου την κατεβασουμε απο την φωτια, θα βγαλουμε τον αφρο, την αφηνουμε να κρυωσει, και μετα ταπερακια και ψυγειο....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου