Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Συνταγή: Γλυκό κουταλιού βύσσινο και φράουλα


ΦΡΑΟΥΛΑ



Για ένα κιλό 280 γραμμάρια, ένα κιλό και 280 γραμμάρια ζάχαρη , ένα ποτήρι νερό κι ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού 3- 4 λεμόνια.
Οι φράουλες για τα γλυκό πρέπει να είναι μεγάλες κι όχι πολύ γινωμένες. Τις καθαρίζουμε με προσοχή από τα κοτσάνια και τις πλένουμε καλά. Στίβουμε τα λεμόνια ,απλώνοντας τις φράουλες κατά σειρές πάνω στη πιατέλα ή λεκάνη και τις περιχύνουμε με τα χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε έτσι αρκετές ώρες ,τρείς με τέσσερις. Στη κατσαρόλα βάζουμε τώρα τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν, ανακατεύοντας στην αρχή τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει για να μην κολλήσει. Στραγγίζουμε τις φράουλες από το λεμόνι και τις ρίχνουμε στο σιρόπι που βράζει , αφήνοντας τις 10 λεπτά ,χαμηλώνοντας τη φωτιά. Ξαναβγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μια σουρωτή κουτάλα βγάζουμε τις φράουλες, προσέχοντας να μην λιώσουν. Αφήνουμε Το σιρόπι πάλι στη φωτιά να ξαναδέσει ,σουρώνοντας το από τν αφρό που θα σχηματιστεί. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση. Ρίχνουμε το σιρόπι στ σκεύος όπου έχουμε βάλει τις φράουλες ,κι αφού κρυώσουν καλά τις τοποθετούμε σε βάζα.

BYΣΣΙΝΟ



Για ένα κιλό και 280 γραμμάρια βύσσινο , ένα κιλό και 600 γραμμάρια ζάχαρη, ένα ποτήρι νερό κι ένα μικρό κουτάλι χυμό λεμονιού.
Αφού καθαρίσουμε το βύσσινο από τα κοτσάνια και τα πλύνουμε προσεχτικά, αφαιρούμαι τα κουκούτσια, και το βάζουμε στην κατσαρόλα ,στρώνοντας το κατά σειρές, κι απλώνοντας το ίδιο τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει έτσι για τρείς με τέσσερις ώρες σε δυνατή φωτιά .Κατά το διάστημα το ξαφρίζουμε με σουρωτή κουτάλα κι όταν δέσει προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Το αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμη και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφού κρυώσει το σερβίρουμε στα βάζα, και το κλείνουμε καλά. 
Μαριάνθη (2η Ομάδα: Ζαχαρωτά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου