Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΥΡΣΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
Υλικά

πιπεριές πράσσινες (ψιλόφλουδες στο ανοιχτό πράσσινο, όχι οι σκούρες)
καρότο χονδροτριμμένο
σέλινο ψιλοκομμένο (όχι σέλερυ, γιατί έχει ίνες)
λάχανο άσπρο ψιλοκομμένο (όπως στη σαλάτα)
μαιντανός ψιλ/νος
σκόρδο (κατά τη γεύση και το γούστο μας)
αν θέλω καυτερή πιπεριά ψιλ/νη κατά βούληση
ελαιόλαδο-αλάτι

Οι ποσότητες με το μάτι, ανάλογα τι δοχείο θα φτιάξω. Αν περισσέψει γέμιση μπαίνει από πάνω από τις πιπεριές .

Ολα αυτά τα αλατίζω και τους ρίχνω λάδι όπως θα τα έφτιαχνα για σαλάτα και γεμίζω τις πιπεριές.


Τις τοποθετώ σταυρωτά στο δοχείο που θα γίνουν, δηλαδή μία σειρά οριζόντια και μία κάθετη.


Τοποθετώ από πάνω κάτι βαρύ (πιάτο ή πυρέξ) και κάθε δύο μέρες το ελέγχω. Αν θέλω μετά από 10 μέρες και αφού έχει κάτσει το περιεχόμενο αρκετά, τοποθετώ πάνω από το πιάτο κάτι πιο βαρύ, μία καθαρή πέτρα ή ένα κομμάτι μάρμαρο ίσως, για περισσότερο βάρος.

Οσο ''ψήνεται'' κάθεται το μίγμα.


Τα υλικά είναι όπως τα παραθέτω και ΔΕΝ συμπληρώνουμε καθόλου υγρά άλλα. Ζυμώνεται με τα ίδια τα υγρά του.

ΣΑΒΒΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου