Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μια συνηθισμένη τεχνική ψύξης τροφίμων την εποχή που δεν υπήρχαν τα ψυγεία ηταν η χρήση των πηγαδιών, όπου το φρεσκοκομμένο ζώο διατηρούνταν εως και 24 ώρες. Για να το συντηρήσουν, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, το έβαζαν σε βαθιά πηγάδια λόγω της δροσιάς του νερού που υπήρχε μέσα σε αυτό και το προφύλαγε από τη ζέστη. Έτσι έδεναν τα κομμάτια κρέας με σχοινιά και τα κατέβαζαν στο βάθος του πηγαδιού. Όσοι δεν είχαν πηγάδια, το έβαζαν σε υπόγεια. Το χειμώνα, έθαβαν το κρέας μέσα στο χιόνι.
ΣΑΒΒΙΝΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου