Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Παστά λεμόνια


Παστά Λεμόνια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 λεμόνια πλυμένα αρκετά καλά.
  • 2 σακουλάκια χοντρό αλάτι
  • 2 βάζα
  • 1 μαχαίρι

1) Πλένουμε καλά τα λεμόνια, τα κόβουμε στη μέση και το κάθε μισό μέρος του λεμονιού το χαράζουμε στα 4. Προσοχή όμως δεν πρέπει να μας κοπούν. Γεμίζουμε λιγο-λιγο τα βάζα με το αλάτι εως πανω, βάζοντας παράλληλα τα λεμόνια (με το εσωτερικό τους μέρος προς τα κάτω). Τα κουμπώνουμε και τα φυλάτουμε σε ξηρό σκοτεινό μέρος για 3 μήνες. Ολο το διάστημα αυτο το ανακεινουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

2) Μετά από 3 μήνες είναι έτοιμα. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα σε ενα ταψί. Παιρνουμε ένα-ένα λεμόνι και πλενοντάς τα, βγάζουμε το εσωτερικό του μέρος με το δάχτυλο.(θα δείτε που τα λεμόνια θα έχουν ψηθεί και το εσωτερικό τους μέρος θα βγεί πολύ εύκολα)

3) Αφού τα στεγνωσουμε καλά με ένα χαρτί τα κόβουμε σε όσο πιο στένές λωρίδες μπορούμε για να τα κόψουμε σε πολύ μικρα - μικρά καρέ.

4) Τέλος τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα διατηρούμε στην κατάψηξη (κάθε φορά που θέλουμε να τα χρησιμοποιούμε 2 κυβάκια αρκούν και αρωματίζουμε το φαγητό μας).
Αλέξανδρος (Παστουρμάδες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου