Παλαιότερα
επειδή οι άνθρωποι δεν είχαν ψυγείο
διατηρούσαν αλλιώς τα τρόφιμά τους.
ΠΑΣΤΑ:
Σ’ ένα σεντούκι
ξύλινο έβαζαν μια σειρά χοντρό αλάτι,
από πάνω έβαζαν το κρέας, πάλι αλάτι,
κρέας ώσπου να τελειώσουν και σκέπαζαν
με αλάτι.
ΦΑΝΑΡΑΚΙ:
Αντί για ψυγείο είχαν ένα κρεμαστό
φανάρι με σήτα και ράφια και έβαζαν τα
τρόφιμά τους για να αερίζονται και να
μην μπαίνουν έντομα.
Άλλη
μέθοδος συντήρησης ήταν η αποξήρανση.
Αυτή εφαρμόζονταν κυρίως σε όσπρια,
καρύδια, αμύγδαλα και λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου